FOLLOWER

ATURAN MAKAN





1. UTK YANG LEPAS PANTANG



-mulakan hari ke 44 pantang


*jika ada makan jamu lain dlm pantang, 

habiskan jamu dalam pantang dulu.



*jika dah lebih 44 hari.. 


*Jika belum period tetapi dah 'bersama', buat UPT. 

confirm tak hamil BOLEH TERUS START MAB


*jika dah period, mulakan hari ke 3,4@5 period. 

Cth. 

Jika start period ISNIN. 

Mulakan MAB hari RABU,KHAMIS @ JUMAAT




2. BAGI YANG SEDANG MAKAN 

PIL PERANCANG

- Habiskan pil perancang. 

-Mulakan/gantikan MAB hari yang sepatutnya mulakan pil perancang 




3. BAGI YANG MERANCANG 

GUNA KAEDAH INJECT / IMPLAN

*Jika period tak tetap, BOLEH TERUS START MAB

*jika period normal, mulakan hari ke 3,4@5 period. 

Cth. 

Jika start period ISNIN. 

Mulakan MAB hari RABU,KHAMIS @ JUMAAT



4. UNTUK YANG IKHTIAR HAMIL 

DAN 

NAK TERATURKAN PERIOD

kebiasaan yang susah hamil adalah wanita yang bermasalah 

period tidak teratur. 

Jadi MAB ini adalah salah satu ikhtiar rawatan kesuburan 

dan rawatan untuk teraturkan period.



JIKA period tak teratur

BOLEH TERUS MULAKAN MAB


Jika period normal & teratur, 

mulakan hari ke 3,4@5 period. 


Cth. 

Jika start period ISNIN. 

Mulakan MAB hari RABU,KHAMIS @ JUMAAT



Utk panduan no. 1 - no. 4 di atas adalah panduan untuk 

mulakan botol PERTAMA SAHAJA.

***sebaik sahaja MULA mengamalkan MAB,

makan 1 biji sehari sahaja selama 21 hari TANPA HENTI. 

Kemudian rest 6hari

FAHAM KONSEP 21+6

(makan 21 hari.. rest 6 hari)



CONTOH KONSEP 21+6:


MULA MAKAN ISNIN 

|
|
|

-- selepas 21hr-- 

|
|
|

LAST MAKAN AHAD..

JADI

isnin REHAT 1

selasa REHAT 2

rabu REHAT 3

khamis REHAT 4

jumaat REHAT 5

sabtu REHAT 6

ahad MULAKAN BOTOL SETERUSNYA



Sekiranya sedang makan 21hari tu anda period/demam teruskan makan. 

Itu adalah salah satu HEALING CRISIS.



*PENTING

UNTUK ANDA YANG MERANCANG UNTUK 

MENGELAK KEHAMILAN..

*elakkan dari campur makan dengan produk berasaskan HERBA. 

*makan dengan penuh disiplin dan JANGAN tertinggal 

walaupun sehari. STOP MAB bermakna anda dah sedia 

untuk HAMIL SEMULA


kerana dah bnyak kes yang HAMIL kerana melanggar 

PANTANG ini..



UNTUK ANDA YANG IKHTIAR HAMIL

*pengambilan MAB adalah sebagai rawatan kesuburan. 

Rujuk panduan no. 1 - no. 4 untuk mulakan MAB


* kekalkan mengamalkan MAB sehingga period anda tetap 

setiap bulan. (period datang setiap kali waktu rehat 6hari tu)


*sebaik sahaja period dah teratur.. STOP MAB kerana 

pengambilan MAB berterusan akan menjadikan MAB 

berfungsi sebagai perancang


*elakkan mengambil makanan berkafein dan bnyakkan 

mengambil makan beralkali juga banyakkan mengambil susu 

kambing dan air zam-zam insyaAllah


Untuk simptom2 healing crisis(tindakbalas) MAB. sila rujuk 



sebarang kemusykilan lanjut boleh whatsapp/sms 

0124432152




4 ulasan:

  1. salam..boleh tnya,berapa harga sebotol MAB ni??

    BalasPadam
  2. Assalammualaikum..nak tanya kalau tengah makan mab ni,andai kite hamil tapi tak tau hamil,macam mana ye?ada apa2 ke dgn kandungan?sbb sy jnis haid tak teratur kadang sampai 2,3bln tak dtg haid,sampai sekarag kami belum kurnia kan zuriat,sy tgk mab ni macam pil prncg,klau mcm sy nk kn zuriat mcm mana ye cara nye?

    BalasPadam
    Balasan
    1. wsalam sis.. insyaAllah fungsi utama MAB adalah untuk merawat dalaman. so jika utk ikhtiar hamil MAB hanya perlu membuat rawatan. so ambik sehingga rawatan selesai sahaja. jika semasa rawatan dan masih amalkan MAB anda hamil.. hentikan MAB.. insyaAllah tak ada apa2 kesan mudarat pada kandungan. sis boleh membaca tentang kekeliruan MAB ni merancang ke kesuburan dalam entry saya terdahulu. atau sis terus klik sini http://www.juliajamil.com/merancangvskesuburan/

      Padam

JANGAN MALU JANGAN SEGAN.. SILA TINGGALKAN KOMEN ANDA !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...