FOLLOWER

TESTIMONI PENGGUNA MAB

MENURUN/MENGAWAL BERAT BADAN


"kawan kawan smua.. actually i kira baru lagi ambik jamu ni.. dlm 3 bln kot.. tp hasil nyer u le rasa dlm seminggu u ambik.. yg i paling suka psl jamu akak kita ni.. nafsu makan i dpt control.. (tak tau la org lain.. sbb lain badan lain effect kot.. ) skrg i da trn bdn 3kg.. dlm masa 3 bln.. tq ya kak.. tu yg i order lagi smpi 3 btl... ari tu.."
ciksal- wanitamelayu- page1
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MERAWAT KEPUTIHAN

akum... saya suka kat makjun kak zah nie.. baru sebulan ambik....pasal keputihan kompom ilang.. baru seminggu ambik keputihan n bau2 ilang... dah abis botol ke 2 nie memang akan order lagik.. tq
kak zah ye ye - wanita melayu page 1 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

KAWAL SELERA MAKAN, BERTENAGA DAN  MERAWAT KEPUTIHAN

"Maajun ni memang beesssttt! Selain dr kita gunakan utk family planing, masalah org pompuan pun bleh settle gak. Sya bru guna 1 bulan tp dah nmpk kesannya. Nafsu nk makan tu mmg bleh control, mungkin bru mkn so x rasa kurang weight tp banding masa nk amik mercilon, nordett , asyik nk mkn je. Sedar2 bdn kembang. Lps 2 minggu lbh mkn terkezut gak apasal period dtg lg, tp pas dgr penjelasan kak zah, maybe hormon x stabil. Tp yg membuat kan saya teruskan mkn maajun ni coz....hubby puas hati.... Baby saya nk masuk 6 bulan, biasanya baby umur gini, mlm2 mmg kena berjaga, tp pas mkn maajun ni rasa x la penat @mengantuk sgt esoknya. Yg paling suka, masalah keputihan langsung xde, memang bersih! So memang berbaloi, murah pun murah!"
wana - wanita melayu - page 2
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MERAWAT KEPUTIHAN/BERTENAGA/KESELESAAN HUBUNGAN SUAMI ISTERI

"saya pun teruja gak...tapi teruja nak bagi testimoni ....saya dah makan maajun kak zah ni 2 bulan....alhamdulillah takde masalah...cuma mula2 mkn dulu period kelam kabut sikit....tapi saya teruskan gak...cara makannya pun tak susah...sama mcm kita makan pil juga...lagi satu saya selalu tidur lewat malam sbb buat kerja rumah lepas anak2 tidor....dulu sblm amik maajun mmg nak bangun pagi tu malas jer lebih2 lagi time tengah cuti sembahyang suboh suka sgt saya lajakkan bangun sampai pukul 7 pagi...pastu anak nak gi sekolah saya kalut sendiri ...tapi skrg takde masalah lagi...bangun segar jer... masalah keputih dah takde....pasal hubungan dgn suami pulak (ni mesti ramai yg nak tau)...kahkahkah ...bila dah gelak besar tu paham2 jerlah...memang mendapat pujian dari asben...jadi mana2 cik abang yang baca topik ni dan yg mana isteri2 makan perancang keluarga baik cepat berubah ke maajun kak zah...tapi kenalah sabar yer...takkan makan baru seminggu dah nakkan kesan yg ketat"
fatina - wanita melayu - page 2
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MENGEKAL BENTUK BADAN/BERTENAGA/KEJAYAAN MERANCANG KELUARGA

"nak tolong promotekan lagi makjun kak zalpermai ni.... bleh kan akak.... nak kasi up skit!!!! sekarang dah masuk 8 bln saya makan. alhamdulillah, dijamin tak menggemukkan... dah kembali langsing cam dolu2.... dah dpt balik body idaman.............. yang penting takde geleber2 yg sungguh menyakitkan mata.............. saya mmg bangun kul 5pg everyday sbb dok sg buloh keje kat kl. nak siapkan anak punya barang, makan sbb nak anto kat pengasuh. balik sampai umah dah maghrib... nak prepare makan, kemas umah etc.... tapi saya tak pernah rasa letih, tak bermaya..... hubby pernah kata, u ni x penat ke? tu ler.... rasa2nya sbb makjun ler... sbb saya tak pernah makan jamu2 lain... hanya makjun..... dan, alhamdulillah... tak ter'lekat' lagi sampai la ni............ ttg masalah wanita sumer settle! hubby pun puas hati........ xde komplain pun apa2.................. lagi puji ada!!! makjun kak zalpermai mmg POWER!!!!!"
r-weenz - wanitamelayu-page 2

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MENGHILANGKAN BAU2 SEMASA PERIOD

asssalamualaikum........ nak kongsi sedikit berita best setelah makan jamu ni:
1) period klu sebelum ni hingga berbelas2 hari...tapi sekarang datang seminggu jer...pastu clean...xder lagi ekor2....

2) bau2 yg kurang menyenangkan dah xder...
calender - wanitamelayu - page 4
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

CUCI RAHIM

ms brpantang anak sulong dulu darah nifas pernah kuar berketul2 cm tak caya & takut pn ade coz first expce...mmg bertungku coz MIL jaga & dok bisik jer suruh jaga diri dr awal2 ni coz tk nk sakit seblm masanya...insyaallah dh lewat 30-an ni sihat lg....di usia cm ni cantik pn nak ler & pulus pn nak jg tp SIHAT lg nak...... hmmm, sy mkn MAB kak zah ni lepas bersalin... tempoh nifas sy 40 hari.. pastu mkn MAB ni ari ke 44... pas 2, 3 ari makan turun darah lagi... panik gak masa tuh... kaler itam, byk lak tuh.... rujuk kat kak zah... kak zah kata tu cuci rahim... tp x lama kuar... dalam 4 ari jer... pastu ok.... hmmm, semenjak makan MAB ni gak... period bersih jer... takdelah kuar ketul2... dulu masa lom kawen slalu gak kuar ketul2... mujur cepat jumpa MAB nih.... TQ kak zah..... bertindak sblm terlambat.... bak org kata, mencegah sebelum mengubat.... ye tak? Cuma yg lom test lagi.... bila nak stop utk dapat 2nd baby lak.... ekekekekek.... tungguuuuu.......................
r-weenz - wanitamelayu -page 4
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MENGHILANGKAN JERAWAT DAN MENCANTIKKAN KULIT

kak Zal..ma'jun ni panas so muka nnti naik jerawat ke dak...riso gaks kan kalo tang dalam ok tp muka naik jerawat lak..hehehe pudarlah penampilan nanti terutama nak dekat raya ni... muka sya lak sensitif sikit..tp takder jerawat so takut kalo makan nanti jerawat timbul...sila jelaskan ye akak mekasih bebanyak... nak mencelah tang jerawat nih...... agak2nya sbb makan MAB kak zah ni kot kulit i makin jelita.... wajah makin licin.... kuang, kuang, kuang, perasan!!!! eh, tp mmg rasa perubahan... sblm2 ni kerap gak jerawat ni naik.. dah macam2 produk kecantikan sy pakai. tah apa2 dah tepek kat muka nih.... sekali naik melata... kembo siam pun ada... lepas bersalin makan jamu bersalin kampung punya... pastu makan MAB smpi skrg.... tp dok ler kata jerawat tu tak tumbuh langsung... adalah juga... tp x le smpi mencacatkan muka pun... secoit jer... biasalah kalau nk period tuh.... kalau betullah sbb MAB nih mmg TQ beri2much kat kak zah!!! bkn dalaman je POWER, luaran pun makin anggun, jelita & solid maintain cam anak dara.................. Anyway... tenkiu kak zah.....
r-weenz - wanita melayu - page 4
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MERAWAT MIGRAIN

salam.. akak sya berminat gaks le...emmm tapi nak tanya dlu takut tak sesuai kan... kak Zal..ma'jun ni panas so muka nnti naik jerawat ke dak...riso gaks kan kalo tang dalam ok tp muka naik jerawat lak..hehehe pudarlah penampilan nanti terutama nak dekat raya ni... muka sya lak sensitif sikit..tp takder jerawat so takut kalo makan nanti jerawat timbul...sila jelaskan ye akak mekasih bebanyak... assalamualikum.... Dah habis sebotol sya gunakan makjun kak zah ni..so far, mmg elok... memula dlu sya was2 nak guna takut naik jerawat ke apa..heheh nak jg penampilan...maklumlah sebelum ni sya gunakan yg mahal..sebulan RM42 pil, ttp naik jerawat..kunun akan melicinkan wajah lah, pertukaran hormonlah..bila dtg period jerawat pun muncul.. tp..alhamdulillah...makan makjun kak zah ni jerawat seketui pun takder hahaha..bdn pun tak rs panas pun...so far mmg sya takder masalah migrain dah..jika tidak..alahai..mmg nazak!!!sakitnya melarat 2-3 hr...rs pecah kepala..la ni masalah mmg hilang hahaha ALHAMDULILLAHHHHHHHHHH
ibuhazique - wanitamelayu - page 5


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MENURUNKAN BERAT BADAN

As'kum,Kak Zalpermai Ada cite baru nih.Semenjak T makan jamu kak Za.Badan T cam dh susut sikit.Tpi T x perasan.Yg perasannya..Meh T cite ler Selalunya T slalu kirim nasi dh sbulan kt kawan.Tpi ari tu T,dh boring.Kononnya nk pilih citarasa sendiri.Kakak gerai tu tegur T."Hai ,ko T lama x beli nasi akak,makin kecik ko nyer"....Dlm hati berdetik gak.Aiks dh susut ker badan aku ni.Tu baru sorang.Kemudian ptg T mesti beli pisang goreng atau keropok lekor.Mek keropok lekor pun tegur T."Kak,apasal akak dh kurus...akak makan pil kurus ker..lengan baju akak dh x ketat.(Pkai uniform/blazer).Apa lagi dlm kepala ingat jamu akak lh.(Promote nih) Ari tu Kak Nora yg jual insuran pulak.(Yg jumpa kak Zal ari tu).Dia pun tegur T dh kurus sikit.T kata lh makan jamu kak Zal.Apalagi,dia kn dh beli kt kak Za,cuma dia lom makan lgi.Dia kata nk makan dh x sabar lgi.Eeee dh perasan pulak T ni,dh kurus sikit. T ada satu soalan tuk kak Zal....Anak dara leh x makan jamu akak nih.Coz ada seorg anak dara ni,tanya.T berjaya turunkn sikit makan apa.(Dlu T pipi tembam,dh la tu badan bulat.Dh la T ni kecik jer org nyer.Cam kak Nora tu)Kak Za,tolong jawab nyer.....T nk pm kak Zal..nk order... (Caya lh kak Zal,Macam X percaya jer...Stop jer makan,period dtg..betul lh.Macam pil perancang...) tee - wanitamelayu - page 7 heheh makin kurus kak..sya suka dah camni...sejak makan MAB nilah perut pun makin seksi meleper cam anak dara hehehe...dlu makan pil perancang moden..muka saya mmg cam belon..amik gambo malu sgt..sebab somi cakap cam pau hehehe..dia ejek tembam..tembam... la ni saya maintain...baru2 ni pi timbang berat..49kg huhuu best best..raya mmg leh melaram kak zah heheh (kalo ada gambo sya dlu dan kini sya tepek heheh...nak buktikan le) emm ni saya dah continue botol ke-3. so far so good....memula makan, mmg ada kuar cam kotoran hitam pekat..nak kata darah bukan...ntah le pekebenda...tp bila kali ke-4 dtg period, alhamdulillah darah dah kembali normal kalernye...migrain hilang...alhamdulillah... memula bincang ngan somi nak amik MAB ni somi tak setuju..katanya risolah sebab tak tahu apa2.. lani dia lak yg tambah duit suh beli hehehe...nak nak lak bila sya dah tak rengek2 kat dia pasal migrain huhuhu..ish panjang lak..k sambung kendian lak
ibuhazique - page 11
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

6 THN BERUBAT DENGAN MACAM2 UNTUK PREGNANT, TAPI SELEPAS 6 BULAN AMBIL MAB UTK TERATURKAN PERIOD.. SEKARANG SAH DAH PREGNANT

alhamdulillah sekarang saya br je disahkan mengandung tapi baru lagi... stlh 6 tahun daku menanti...akhirnya termakbul jugak doakan agar sampai bersalin saya sihat ye kak saje nak bg tau akak
minah tulen

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

KEPUTIHAN/TIADA GANGGUAN MENYUSU BABY

Last week saya dah try makan MAB.. pada 25/1/2006.. bli kat kawan satu opis kebetulan die baru jer bli ngan kak Zalpermai. Ekceli.. dulu sya makan NORIDAY.. then bila habis trus sambung makan MAB..so far x der lah kacau susu...(MASIH SUSUKAN BABY)... Sebelum ni saya memang ada menghadapi KEPUTIHAN.. sampaikan ader ketikanyer laki saya tegur..eeehhh malunyer... Tapi yang menggembirakan saya setelah 3 hari makan iaitu pada hari ahad lepas..ALHAMDULILLAH.. no more keputihan.....tu lah buat saya terperanjat...berkesan gak MAB ni... Saya ada gak baca2 untuk bagi "K*TAT" dalam thread ni..... tu belum ada lagi progress...almaklumlah bila dah beranak pinak ni... Kalau ader progress lagi saya akan ceritakan kt sini... Terma kasih MAB.... *
danish
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

KEMBALIKAN PERIOD

assalamualaikum julia, terima kasih kerana terbaca tentang Maajun Anggun Bistari kerana lepas makan 1 botol maajun ni, dengan izin ALLAH, kak dah pun mai tanda period pada hari ke 4 rehat dan dtg seperti biasa pada hari ke 5 rehat. alhamdulliah... jadi kak nak order lagi..kak tak period start bulan sept 2008..
~~sms oleh:kak aini penang 08/02/2009 7.10mlm

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

DARI INJECTION KE MAB

sy dulu ambik injection...& septtnya 15/8 kena cucuk lg... tp sbb malas buat dek je....nekad beli MAB... mkn tu lum pereod pun..sbb sy pun x tau pereod kuar ke x... dpt sy terus mkn....baru mkn 3 hari pereod kuar... tp mcm kebiasaan dia kuar mcm nk x nk jer....5 hari... abis MAB 1 botol tunggu2 x pereod2..... tp bila time mkn utk botol ke-2 sy mkn gak.....sampai abis botol ke-2.. masa puasa tu ingatkan dh lepas tp last dy posa tu pereod kuar lak... tp kali ni pereod mmg puas hati...mmg betul2 kuar pereod...4 hari... & skrg tgh mkn botol ke-3... alhamdulillah....bdn pun sedap jer....w/pun posa... adik ipar pun cuba MAB ni...sama ngan sy botol ke-3 skrg... sblm ni sbb dia guna IUD pereod dia meragam...kekdg sebulan 4 hari jer bersih....memula dia mkn MAB..pereod dia lg pnjg....x henti2... tp bila abis botol ke-2 time pereod dh ttp & dtg 5 hari jer... dia pun mmg puas hati....bdn x letih w/pun raya aritu punya lah ramai org dtg....
Liea
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MENYELESAIKAN MASALAH TAK DATANG PERIOD(Setahun empat bulan sudah tidak period, ambil MAB period datang semula)

Aurora dah selesai makan MAB botol yang pertama. Hari terakhir makan ( ahad ), aurora dah period. Pecah puasa memula. Seronok sangat tengok period kuar cantik je.. alhamdulilah, takder la hitam atau berketul2. Hitam sesikit je.. Biasa. Darah pun cantik je rora tengok. Masuk hari ke2 puasa, dah takder. Kering. Tengahari kuar sikit je. Hari ke3 puasa, pun kering gak. Rasa nyesal lak tak puasa. Tapi dekat2 time nak buka, period datang balik. Banyak. Hari ke4 puasa, heavy flow. Hari ke5 puasa pun heavy flow. Sampai rora ingatkan rora tumpah darah. Cam darah hidup je rora tengok. Kat pad ada tanda darah kotor. Bila cuci pun ada sikit keluar berketul. Sikit sangat. Tapi kira standard darah period la sebab ada lendir juga. Hari ke6 puasa, hari ni rora masih period. Banyak. Darah kluar pun memang rora puas hati. Sejak 1thn 4bln yang lepas, inilah kali pertama rora mula datang period cam zaman anak dara dulu.. Terima kasih, kak Zal. Alhamdulilah. Mudah-mudahan jamu sebegini dapat membantu lebih ramai wanita lain yang menghadapi masalah seperti rora. Harap kak Zal dapat wariskan penghasilan jamu di pada generasi akan datang.
*Aurora
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

3 BULAN BERIKHTIAR DENGAN MAB AKHIRNYA DENGAN IZIN ALLAH DAPATLAH BABY

alhamdulilah..mab sswai utk kwn sy wp xswai utk saya.dia plan utk dapatkan anak..saya suggest makan mab 3btl..ngam ngam abis btl ke 3 dia peknen.syukur..sonok tol dia..ni ada member dia lak nak beli sb da 3thn xpeknen jgk..ada agen kat area ipoh ker?
fierajoey - wanita melayuvbulletin - page 44
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

HILANGKAN MASALAH SENGGUGUT YANG MELAMPAU

Saya terpanggil untuk share bersama my love and hate relationship dengan period saya. Sejak pertama kali datang bulan pada umur 12 thn, setiap kali dapat period, saya sakit . Bukan sakit period biasa yang sakit pinggang dan sakit perut tu, tapi lebih dari itu .

Bila saya jumpa MAB ni, disarankan saya ambil 6 bulan dulu untk tgk kesan dia. Pertama kali saya ambil, pada hari period ketiga, tetapi period saya meleret2 sehingga dua minggu dan darah saya sangat hitam , DARAH KETUL SEBIJIK IBU JARI TU JANGAN CAKAP LAH . Saya memang tak sangka , DALAM MASA SEBULAN , senggugut jahat ni hilang! Kak Alin faham tak perasaan saya , kenapa saya menangis? happynyaaa semalam. Sekali medical checkup kat hospital IJN tu RM180.00, tiap2 minggu saya buat pulak tu…... kalau one week duduk hospital , bill saya RM8k..… Ya Allah bersyukurnya saya pada Allah.
tahniah,akhirnya dapat gak penawar penyakit!syukur ke hadrat Allah
ana zeaiana
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

****PETIKAN DARI BLOG JANNAH

1. Merancang keluarga

***lama x tulis kt sini...setkt ni alhamdulliah & tq pd zah krn mempekenalkan mab ni pd sy...sekrg period pn dh ok & sy 100% amalkan merancang dgn MAB ni....alhamdulliah berjaya & tanpa was2 selama hampir 2 thn. Tqvm - anne69
***K.Zah ..saya dah tima MAB isnin lps..lupa plak nak bgtau...anyway kawan2 tu jangan ragu2 la nak makan yek..tapi ikut peraturan la ...saya order utk kawan2 plak ni skang dah preg. 2 months since tak makan MAB dari NOv lps merancang utk 2 tahun jek -a3xidb

2. Ikhtiar untuk mendapat anak


***kak zah...ingat saya lagi...alhamdulillah sekarang saya br je disahkan mengandungtapi baru lagi...stlh 6 tahun daku menanti...akhirnya termakbul jugakdoakan agar sampai bersalin saya sihat ye kaksaje nak bg tau akaklama saya tak jenguk kedai akak - minah tulen

3. Menambahkan susu badan


***Salam semua...Saja nak share testimoni ngan korang. Saya sekarang dah masuk botol ke-3 dah MAB ni. Saya dalam kategori subur jugak la sebab anak berderet 3 tahun setahun sorang. Yang paling kecik 9 bulan. Sebelum ni saya ambik injection depo yang 3 bulan sekali tu. Ada juga plan nak pakai impanon. Berkesan tu memang berkesan, tapi badan penat tu...tak payah nak cakap. Maklum la anak saya 3 orang dan kecik-kecik lagi. Saya pulak tak ada maid, so kerja rumah semua kena settlekan sendiri dengan bantuan hb. Tapi dalam masa yang sama, anak-anak pun perlukan perhatian kita jugak.So, bila saya terbaca tentang MAB kat sini, saya tergerak untuk cuba sebab memang dah lama saya cari produk yang ada ciri2 macam ni. Masa makan botol yang pertama dan kedua, tak berapa nampak sangat hasilnya. Mula-mula tu, saya rasa pening-pening sikit dan period pun tak berapa betul. Saya tak ada masalah keputihan, tapi masa tu macam ada sikit walaupun tak serius. Tapi saya teruskan jugak sampai botol yang ke-3. Bila masuk ke-3 tiga, makin banyak perubahan positif. Badan rasa ringan dan sihat. Biasanya malam-malam tu, dalam pukul 10, hb saya dah terkelip-kelip menagntuk, mata saya segar bugar lagi buat kerja rumah. Sebelum ambik MAB ni jangan cakap la, balik opis je, lembek... Lepas tu, saya menyusukan anak sepenuhnya. Susu saya pulak bertambah banyak dari sebelum ni. Alhamdulillah...Jadi, pada yang baru mencuba MAB tu, teruskan dan hasilnya akan lebih ketara bila dah masuk botol ke-3 nanti... Yang masih bercadanga-cadang tu pun, cuba la dulu, baru tau.. -umi_arif

4. Melambatkan monopouse


***Salam,nak story dgn zah dan syering dgn pengguna MAB semua..... syukur sgt krn terjumpa dengan MAB sbb boleh tolong ramai orang. Kisahnya camni, pada cuti krismas lepas akak blk kg, biasalah apa je benda baru pasti cerita ngan kakak2, mrk ni terus MAB dan terus makan sbb dah monopouse x kisah boleh mkn je.Tup tup smlm dpt call dr kakak katanya dah lama nak crite, tp takut suami dengar sbb nak suprise konon, habis sbotol terus dtg period sdgkan 2 thn dah monopouse, dulu suami bkn main sindir2 maklum dah xda apa2 dah, kering kontang! sekarang suaminya dah x komplen agaknya rasa kelainan kot. Skrg MAB jadi rebutan di kg, esok akak nak hantar 10 btl kat kg. Seronok dengar, rasanya byk lg feedback drp anak2 sedara dan kwn2, nnt kita story lagi ya...........mggu dpn mgkin akak order 20 btl lg dari zah, cam biasa zah ya.........- kak rok

5. Mengempiskan perut


***testimoni sikit.. period kali ni rasa puas...dulu kuar sikit2..tanda2 akan tersumbat la tu..tapi kali ni kuar banyak pada hari pertama lagi..perut yang dulu mancung dah kemek dah..pasal abe tu...ahh...malu ah mau cter..: tu baru sebotol tu.. – ibuiba

6. Menegangkan payudara


***ni wir nak nk bg testimoni akk ipar yg amalkan MAB ni..wir ty akk mcmane rasa makan MAB ni?kak zal nak tau jwpnnyer??? teruja wir nak makan MAB lepas ni..."Period dah ok..teratur..kalau tak dlm sebulan hy bersih 15hari aje..lepas amik MAB dah normal..itu br makan sebotol...dan katanya lagi MAB ni dapat tegangkan payudara..wah!!!! best tu..itu yg akk wir dapat rasakan makan MAB..Yang kelakarnya..husband dia dah berkeyakinan nak "bersama" sejak wir kata MAB utk family planning..bukan apa abg takut kalau akk hamil dlm masa terdekat ni...ye lah akk nak smbg PHD kat jepun so kalau peknen susah lah... Nampaknya MAB mmg berkesanlah..lepas ni nak minta akk ipar promote kat kwn2 dia lak..alang2 dah duk JEPUN nnt leh suh dia promote sekali- Wirdatul

7. Suami puas hati


***Saya pun baru makan 4 botol. Masa memula makan rasa macam tu sakit ari2 nak peiod tapi tak kuor2. Sampai makan botol ke 3 baru kuo..tapi masa tu best sangat rasanyer macam baru lahirkan bb. Jangan tepanjat lak dia kuo beketul2 waner itam. Tapi kiter tak rasa sakit. Pastu kuo agak lama la dalam 2 minggu. Ha pastu baru segala2 nyer bermula... jeng2. Badan kiter rasa ringan sangat, breast rasa macam tegang jer. Bangun pagi jer terus sakit peut nak gi toilet. Best rasa macam anak dara lak wlpn dah 3 anak. Anak pun baru 4 bulan so bila bangun malam no hal punyer la. Paling best sangatla dapat pujian dari husband siap tanyer on the sport kiter makan aper. Wah bestnyer rase kena puji ngan husband gi kejer pun raser nak senyum je... heeeeee - zulfakamalia

8. MAB memang best


***Saya baru ada sorang anak, skrg dia dah 2 tahun. Dulu, lepas pantang, saya merancang dgn Yasmin, tapi sempat 2 bulan jer. pastu, tak rasi ngan badan-muntah2+pening+cirit birit. Then, saya switch to MAB. Saya HANYA makan MAB-tak dicampur langsung dgn pil perancang lain, Alhamdulillah, mmg 'selamat'@ tiada pertambahan anak lg.hehe. itu yg penting. 

Saya amik MAB utk merancang. tapi byk pulak benefit lain yg saya dapat antaranya:-

1. Murah compare ngan pil perancang lain (yasmin etc).

2. Saya tak perlu susah hati akan gemuk sbb MAB mmg TIDAK mengemukkan (berat saya maintain-52kg tinggi 164cm), oklah tu kot. :-)

3. Breast firm & terletak & baru mlm td hubby tegur cakap breast makin besar n padat!(hehe..best2)-oh, saya xde mkn ubt lain yer.

4. Saya jarang penat.

5. Tido mlm mmg lena, kalu dulu, sikit2 terjaga.

6. Time 'bersama' mmg besh.(upps!!) & saya sgt aktif!(upps!!)-hubby suka. sampai dia yang suruh saya continue makan mab.hubby siap panggil saya ratu jamu.hahaha

7. kawan2 opis nampak perubahan saya, saya tak pandai promote so saya bg diorang cuba then diorang mmg rasa sendiri kebaikan mab, pastu secara automatik, tiap2 bulan saya jadi supplier. hehe....

kesimpulan: MAB mmg BEST!! sori yer..terpanjang pulak… - idek

2 ulasan:

  1. RAHIMAH BT ABD MAJID24 Jun 2011 1:29 PG

    SAYA BARU MENCUBA MAB.SEPUPU YG SYORKAN.MASALAH SAYA SEKARANG PADA BOTOL YG PTAMA TU HAID SY DTG SELAMA 15 HARI IAITU 7 HARI TU DARAH WARNA COKLAT N SKET SHJ DAN 8 HR LG TU DARAH HAID DAH OK.KLAU ADA FIBROID DI PAYU BLH TAK MAKAN MAB NI?.SATU LG SY MENGHADAPI MASALH KEPUTIHAN SEJAK MAKAN MAB

    BalasPadam
  2. naik tanyer kan... kalau untuk ikhtiar mendapat kan anak camner cara makan nye? lagi satu kata MAB untuk panas kan suasana dlm peranakan so cam ner s[erma & ovem nak bersatu?

    BalasPadam

JANGAN MALU JANGAN SEGAN.. SILA TINGGALKAN KOMEN ANDA !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...