FOLLOWER

GANGGUAN PERIOD SELEPAS AMALKAN MAB DAN ANTIBODI | APA KAITANNYA?
Sedikit penjelasan kenapa dan mengapa kitaran haid tidak teratur di awal pengambilan MABAntibodi dalam tubuh akan mengesan apa sahaja benda yang masuk ke dalam darah. MAB mengandungi hormon semulajadi, jika hormon ini sama dengan darah kita, antibodi tak akan mengganggu hormon ini. Dengan ini period akan berjalan lancar tanpa gangguan.

Bagi ke hormon dalam darah tidak sama dengan hormon semulajadi MAB, antibodi tubuh akan 'scan' terlebih dahulu hormon tersebut. Oleh kerana kita mengambil hormon yang sama setiap hari (MAB) maka antibodi tubuh mula membentuk proses kesesuaian dan keserasian maka proses ini yang menyebabkan gangguan pada kitaran haid kita

Ada yang memerlukan masa sebulan sahaja untuk proses ini.. ada juga yang memerlukan masa yang lebih lama. Mengikut individu

CONTOH GANGGUAN

haid 2 kali dalam sebulan
tempoh haid lebih panjang dari biasa
haid tak datang lebih dari sebulan


Dalam proses keserasian ini, puan-puan dan pengguna MAb tak perlu risau ianya sementara sahaja.

Selagi puan-puan amalkan MAB mengikut aturan makan yang ditetapkan. INSYAALLAH MAB Masih berfungsi sebagai perancang.


Konsepnya serupa seperti kita masukkan vaksin dalam badan untuk cacar atau polio.

Sebenarnya cacar atau polio adalah kuman yang telah dilemahkan atau ditanam dalam darah kita. Jadi apa yang antibodi buat pada vaksin tersebut, pertama ia akan scan terlebih dahulu vaksin yang di masukkan.

Bila ia telah mengetahui jenisnya, antibodi akan membentuk antibodi baru supaya ia dapat melawan vaksin tersebut.

Vaksin yang lemah itu tidak dapat melawan tubuh badan dan jika ada vaksin yang sama di luar menyerang tubuh kita, dia tidak akan berupaya kerana badan kita telah aturkan pertahanan dari awal lagi.

sama kan konsepnya??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...