FOLLOWER

KHASIAT DAN KONSEP TINDAK BALAS MAB

JOM KITA TENGOK KHASIAT-KHASIAT MAB YANG HOT




kembali kepada teknik perubatan zaman dahulu, nenek moyang kita kekal cergas hingga ke usia emas..

Apa rahsianya??

Pengambilan jamu, maajun, akar-akar kayu dan herba yang berterusan mampu mengekalkan kecergasa dan mereka kekal awet muda. Cuba bandingkan dengan nenek di zaman moden ini, banyak yang terpaksa melupakan herba dan akar kayu kerana kesukaran mendapatkan yang asli dek pembangunan pesat dan lambakan ubatan moden seperti suplemen, vitamin dalam bentuk tablet dan pil. 

Kini saya bukankan kembali peluang kepada puan-puan semua untuk merasai khasiat akar kayu, herba yang 100% asli dalam bentuk maajun iaitu MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB).







ANTARA KHASIAT MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB)


KHASIAT #1


Sebagai perancang keluarga bagi yang ingin menjarakkan 

kehamilan/family planning.


KHASIAT #2

Merawat segala masalah dalaman wanita seperti masalah 

keputihan, kegatalan di liang faraj yang teruk dan bau yang 

tidak menyenangkan.


KHASIAT #3

Mengetatkan kembali liang faraj bagi wanita selepas 

bersalin.


KHASIAT #4

Memontokkan dan memejalkan kembali otot payudara

KHASIAT #5

Menghangatkan dan mengeratkan hubungan suami isteri.


KHASIAT #6

Memanaskan badan terutama bagi wanita selepas bersalin.


KHASIAT #7

Melancarkan peredaran haid setiap bulan juga mengembalikan darah haid yg terhenti selepas penyingkiran toksin atau darah-darah kotor. Seterusnya membantu 
pasangan suami isteri untuk mendapatkan zuriat. InsyaAllah



KHASIAT #8

Membuang/menyahkan darah-darah kotor dan toksin dalam badan


KHASIAT #9

Menyihatkan badan disamping menambah tenaga sepanjang hari

KHASIAT #10

Mencantikkan kulit iaitu selepas pengeluaran toksin-toksin dan darah-darah kotor yang terdapat di dalam badan


KHASIAT #11

Mempertingkatkan kembali imum ketahanan badan, dimana badan menjadi sihat, segar dan kuat tiada lagi masalah seperti tidak bermaya atau tidak larat.

KHASIAT #12

Merawat/memecah ketulan angain bagi yg mengalami masalah angin di dalam badan

KHASIAT #13

Melawaskan pembuangan air besar

KHASIAT #14

Mengawal selera makan dan menurunkan berat badan

KHASIAT #15

 Mengurangkan kesakitan ketika haid (segugut)

KHASIAT #16

Dapat melangsingkan badan bagi yang mengamalkan diet. Ini kerana akar-akar kayu ini bertindak sebagai penyikiran 
bahan-bahan toksin di dalam badan. Jadi badan menjadi ringan dan segala lemak dapat disingkirkan.


KHASIAT #17

Dapat menambahkan air susu bagi wanita yang sedang menyusukan bayi

KHASIAT #18

Melambatkan proses menopous bagi golongan wanita yang sudah berumur.

KHASIAT #19

Merawat sakit-sakit sendi,sakit pinggang dan lenguh-lenguh badan terutama bagi golongan wanita yang telah berumur.

KHASIAT #20

Mengempiskan perut dan menegangkan kembali otot-otot perut terutama bg ibu yg lepas bersalin.

KHASIAT #21

Kelihatan awet muda bg wanita yang mengamalkan secara berterusan




Selamat Mencuba.....MAB D'BEST.......

Dengan MAB, temui 

keserasian, anggun peribadi terserlah kewanitaan~~

SEMUA KHASIAT NI.. 

DALAM HARGA RM18 SHJ.. 

UTK KEGUNAAN SEBULAN???
    








SEDIKIT HURAIAN BERKAITAN KHASIAT MAB


Melambatkan menopous/mengembalikan period bagi yang telah menopous

Dengan mengamalkan MAB, anda tidak monopous di usia yang terlalu awal iaitu sekitar awal 40an. 

Biasanya hormon kewanitaan dikeluarkan dengan aktif oleh otak kita pada usia remaja sehinggalah sekitar usia 30an, tetapi disebabkan faktor usia, stress dan tekanan hidup, otak kita menjadi kurabng berkeupayaan merembeskan hormon tersebut untuk badan. Jika masalah ini tidak di atasi dengan baik, kita boleh menjadi tua sebelum waktunya (cepat nampak tua) dan akhirnya mempercepatkan masalah menopous. Keadaan ini akan menimbulkan kesan yang tidak baik dalam hubungan rumahtangga. Hubungan seksual juga boleh menjadi tidak harmoni. 

InsyaAllah dengan mengamalkan MAB masalah tersebut dapat di atasi dengan baik.


MAB membantu dalam ikhtiar anak bagi pasangan suami isteri.

Biasanya wanita yang mempunyai masalah period tidak normal/ senggugut yang melampau akan mendapat kesukaran untuk hamil. Besar kemungkinan wanita ini mempunyai masalah dalaman pada peranakn seperti terdapatnya 'blocking' pada peranakan akibat darah period yang tidak dikeluarkan dengan sempurna atau keputihan melampau yang tersimpan dalam peranakan. Keadaan seperti ini akan menjadi penghalang perjalanan sperma lelaki menuju ke rahim wanita untuk bercantum dengan ovum wanita bagi proses persenyawaam. InsyaAllah dengan mengamalkan MAB sebagai rawatan, blocking akan dikeluarkan secara semulajadi melalui period dan seterusnya melancarkan proses persenyawaan. Dengan itu proses kehamilan akan berjalan lancar. 
InsyaAllah


MAB juga sesuai untuk warga emas

MAB ini bukan sahaja untuk wanita muda tau. Malah inaya sangat sesuai untuk wanita warga emas yang berumur lebih 50an dan ke atas. Bagi golongan ini memang MAB tidak dapat mengembalikan period lagi. namun pengambilan MAB insyaAllah boleh melancarkan peredaran darah, memberi tenaga, melawaskan pembuangan air besar, menghilangkan kebas-kebas, sakit urat dan sebagainya







ANTARA KESAN / KHASIAT SELEPAS TINDAK BALAS


✔ Badan menjadi ringan dan dapat bergerak aktif. Lebih bertenaga dan mudah menjalankan aktiviti 
harian


✔ Kulit muka menjadi cantik, licin, halus, gebu dan cerah. Tiada lagi jerawat atau jeragat/pigmentasi



✔ badan menjadi kurus akibat singkiran lemak, angin atau toksin bersama proses tindakbalas




✔ Perut menjadi kempis dan tidak mengelebeh. Hasil dr tindak balas ini juga membantu mengembalikan kelangsingan berat badan yg ideal. 
Amat digalakan untuk ibu2 yang bersalin anak pertama. Proses kelangsingan lagi cepat berlaku



✔ Memejalkan dan menegangkan payudara. Kandungan herba dari MAB dapat membantu mengembalikan payudara idaman semua. Kepada sesetengah ada yang mengalami rasa tindak balas seperti sakit/denyut2 pada payudara.


✔ Bertenaga. 
diakui semua yang telah mencuba MAB 
memang bertenaga seperti dapat berjaga lebih lewat dari malam-malam sebelum mengambil MAB. 



✔ Tidak mengantuk di siang hari walaupun kurang tidur pada malam sebelumnya.
diakui 
oleh ramai ibu-ibu yang menyusu baby terpaksa bangun berkali-kali malamnya untuk menyusu baby.



✔ Kandungan MAB dapat melancarkan pengaliran susu badan. 
Malah tiada efek kepada bayi, namun ibu perlu minum air yang banyak setiap hari


Yang istimewanya rumusan kandungan MAB meningkatkan keinginan SEKS, malah rasa yakin dan gembira lagi sebab ia juga berfungsi sebagai family planning.
Tiada rasa risau selepas bersama dan tak perlu melakukan senaman lagi selepas itu.

Merapat dan mengetatkan rahim. Ini di akui oleh semua yang telah mengamalkan MAB. Tak ada sesiapa pun yang tidak mendapat pujian dari suami selepas makan MAB. Ramai yang terpaksa tambah bajet bulanan utk membeli shampoo lebih..........
malah dpt menyelamatkan rumahtangga yang hampir musnah selepas terkena 'panahan' MAB.







Siapa Yang Boleh Makan MAB?


Semua golongan wanita yg berumur 18 thn keatas. 
So yg umur 18 tahun ke atas telah berkawin atau belum, janda/balu juga telah monopouse memang di syorkan makan MAB.

Kandungan MAB bukan sahaja utk family planning/cegah kehamilan malah dapat merawat kesihatan dalaman wanita.






PERINGATAN PENTING!!

khasiat-khasiat mab ni bergantung kepada individu.. mungkin individu A dapat apa yang individu B tidak dapat, 
begitu la sebaliknya.. 

Apapun hanya Allah S.W.T yang maha mengetahui.. 
DIA yang menentukan segalanya.. 

kita sabagai hambaNYA hanya boleh berusaha memperbaiki diri dan berTAWAKKAL kepada NYA.. 

INSYALLAH





Apabila anda mengambil MAB, ianya akan bertindak merawat penyakit terlebih dahulu. 
proses ini dinamakan tindakbalas awal/ Healing Crisis

MAB akan bertindak membetulkan sistem dalam badan supaya ianya berfungsi dengan baik. Bahagian yang akan berlaku proses rawatan adalah seperti pada bahagian peranakan/mencairkan lemak/kolestrol/toksin dalam darah. 

Apa yang MAB buat adalah ia akan mencairkan darah period lama, nifas lama yang tidak keluar habis semasa tempoh berperiod/berpantang (bagi yang bersalin). 

Darah ini biasanya berwarna hitam/coklat. Banyaknya darah yang keluar adalah bergantung kepada tahap kesihatan masing-masing. 
Jika anda sudah lama tidak berperiod/period pendek bermakna banyaklah darah kotor yang disimpan dalam peranakan tersebut. Pada peringkat ini,anda akan didatangi kekerapan period yang tidak menentu kerana MAB sedang merawat peranakan anda.

Selepas selesai tempoh itu, anda akan melalui peringkat keserasian dengan MAB. 

Pada tahap ini, period akan kembali normal, maksudnya apabila habis saja 21 biji, esoknya period akan datang. 

Pada tahap ini, MAB sudah serasi dengan anda kerana proses rawatan sudah selesai..

Selain dari darah kotor seperti di atas, lemak/kolestrol/toksin dalam badan/darah akan dipecahkan dan dibuang bersama najis air besar. 

Pada masa ini anda akan mengalami kekerapan membuang air besar dan melepaskan angin (kentut)

Darah period yang lama ini seharusnya dikeluarkan kerana ianya memberi implikasi kepada anda dalam jangka masa panjang. Antara risikonya ialah terdedah kepada fibroid/cyst/barah pangkal rahim. Jika darah lama ini dapat dikeluarkan insyaAllah risiko kepada penyakit tersebut adalah rendah. Dengan kata lain, MAB adalah satu ikhtiar utk mengelakkan kemunculan penyakit tersebut.



MENCEGAH ADALAH LEBIH BAIK DARIPADA MENGUBATI





nota penting!

***MAB mmg membantu merawat dalaman kita seperti bersihkan darah kotor spt period atau nifas yang tidak keluar dgn lancar semasa kita berpantang atau gugur begitu juga period yg x lancar ia kan lancarkan.



Tindakbalas ganguan MAB terhadap kitaran haid?? Bila mungkin berlaku?


Ia bergantung pada body masing ada yang botol pertama period dah jadi kelam kabut seperti keluar dgn banyak/sikit atau dlm tempoh yg panjang juga keluar dengan jumlah yangg banyak seperti berketul2.


Ramai juga yang datang haid 2 kali sebulan.
Warna darah kotor ni juga keluar dlm pelbagai warna seperti hitam, coklat atau merah terang. Proses tindak bls ni jg bergantung pada body masing-masing. Ada hanya 2 bulan, 3 bulan ada sehingga 6 bulan dan ada yang lebih.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...