FOLLOWER

SOALAN LAZIM MAB





SOALAN 1 :

Benarkan MAB boleh menaikkan berat badan??


JAWAPAN:

Sila rujuk respond dari dealer MAB yang berpengalaman ni..



************************************************


SOALAN 2 :

Adakah wanita belum berumahtangga boleh mengambil MAB ni?

JAWAPAN:

Ya sudah tentu. 
MAB sesuai untuk semua golongan wanita yang berumur 18 tahun ke atas, termasuk yang belum berumah tangga, sudah berumah tangga dan golongan tua yang telah monopouse.


************************************************

SOALAN 3 :

Adakah saya perlu menghentikan pengambilan MAB apabila period?


JAWAPAN:

Tidak perlu. 
Jika anda didatangi period sedangkan MAB belum habis (21 biji/sebotol), teruskan mengambil MAB.



**********************************************


SOALAN 4 :

Apakah yang dimaksudkan dengan rehat seminggu selepas habis sebotol MAB?


JAWAPAN:

Pengambilan MAB perlu diberhentikan selama seminggu sebelum sambung kepada botol seterusnya. 

Ini bermaksud jika hari terakhir mengambil MAB ialah hari ahad, maka mulakan botol seterusnya pada hari ahad berikutnya.




************************************************

SOALAN 5 :

Betul ke MAB boleh menguruskan badan?

JAWAPAN:

Fungsi MAB adalah untuk mengembalikan kesihatan dalaman wanita. Dalam masa yang sama MAB akan bertindak balas mengikut tahap kesihatan penggunanya.


Salah satu tindak balasnya ialah mampu mengawal selera makan serta membuang lemak dan toksin dalam badan.

Secara tidak langsung, tindak balas ini mampu untuk mengurangkan berat badan. Ramai pengguna MAB telah mengalami kesan ini.

Tapi perlu diingat, MAB bukan ubat untuk menguruskan badan. Jika anda mengambil MAB semata-mata untuk menurunkan berat badan, anda perlu membetulkan semula niat anda.



MAB berfungsi untuk mengembalikan kesihatan dalaman wanita. Jika anda dapat menurunkan berat badan dengan mengambil MAB, itu adalah bonus.


****************************************

SOALAN 6 :

Adakah MAB ini mendapat kelulusan KKM?


JAWAPAN:

Untuk pengerahuan semua, MAB adalah sediaan tradisional 

HOME MADE sepenuhnya. Maka oleh sebab itu MAB tidak 

dapat memohon KKM kerana salah satu syarat KKM adalah 

keperluan kilanfg KKM. Namun pihak kami telah berusaha 

dan berjaya mendapatkan sijil kelulusan dari makmal UTM 

skudai. Yang mengesahkan bahawa MAB bebas steroid dan 

bebas merkuri dan selamat di ambil




*****************************************

SOALAN 7 :

Saya dah makan mab ni 3 botol..ikut 

peraturan seperti yang ditetapkn..tujuan mkn utk 

family planning.. tapi start last month..

iaitu dh hampir 1 bln..saya tak teruskan botol yg 

berikutnya..sebab baby saya naik ruam2..

sebab dia still susu badan..


tapi dh stop mab ni pun ruam2 still ada lg..

adakah kesan dari mab ni..maybe cuaca kot yg 

terlalu panas sekarang..



JAWAPAN:

Berdasarkan pengalaman saya yang 

amik MAB+menyusukan baby,tiada masalah apa2...

cuma kekadang bayi terkena ruam merah bukan disebabkan 

amalan pemakanan ibu makan maajun..

banyak sebabnya..maybe faktor cuaca..ini juga berlaku pd 

anak saya yg selalu alami ruam2 bila tiba musim 

panas...bukan sbb MAB 100% ye..


** banyakkan minum air masak.. insyaAllah ok


****************************************

SOALAN 8 :

Macam mana MAB boleh menjarakkan kehamilan 

namun pada masa yang sama boleh berjaya dalam 

ikhtiar hamil bagi pasangan yang dah lama mahukan 

zuriat..


JAWAPAN:


Aah. MAB ni pada asasnya utk teraturkan period. 


Biasanya jika susah hamil mesti ada masalah period tak 

teratur atau ada maslaah dlm rahim.

So ambik MAB sebagai rawatan teraturkan period dan 

kesuburan. Sebagai rawatan perlu ambik sehingga period 

teratur dan stop. Baru senang nak hamil.

Utk merancang pulak.. 

Bila period teratur. tempoh subur akan tetap. 

Dan pengambilan mab secara konsisten boleh mengelakkan 

kehamilan.. So selagi nak mengelak kehamilan kena 

teruskan ambik MAB. stop MAB bermakna sedia utk hamil



*****************************************

SOALAN 9 :



adakah saya boleh start bila-bila je utk makan mab 

semula..? 

sebab period saya memang tak menentu 

dah sejak ambil injections utk family planning dulu 

sebelum mkn mab ni..


JAWAPAN:

Jika period tidak menentu..iye boleh amik MAB bila2 

sahaja..dan pastikan lepas ni makan ikut aturan 

ye..walaupun ada simptom2 tertentu, semuanya hanya 

sementara sahaja...

Insya Allah apabila sudah lama makan 

akan dapat rasai kebaikkannya..

so kalau boleh jangan stop tetiba2 ye...


RUJUK TINDAK BALAS RAWATAN  DI SINI



nak tanya lebih lanjut berkaitan MAB???

JANGAN MALU2 TERUS WHATSAPP 

0124432152


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...